Pijn onder de hak (hielspoor)

Hielspoor

Heb je pijn onder je hak? Dan heb je waarschijnlijk een hielspoor.

Een hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan je hak. Dit veroorzaakt soms een ontsteking aan de hiel. In dat geval heb je het over een peesplaatontsteking (ook wel fasciiitis plantaris genoemd).

Een hielspoor ontstaat vaak ten gevolge van overbelasting van de hak of voetpezen. Dit kan bijvoorbeeld komen door sporten (hardlopen), slechte schoenen, stijve kuitspieren en overgewicht.

Symptomen:

  • Pijn onder de hak bij staan en lopen
  • Pijn onder de hak bij het opstaan uit bed
  • Stijf gevoel in de voetzool.
  • Hielpijn bij autorijden

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Als je nog niet zo lang klachten hebt dan is een hielspoor vaak goed zelf te behandelen. Het belangrijkste is het nemen van rust, rekoefeningen doen en goede schoenen (evt. met goede dempende zolen) te dragen.

Mocht je al langer klachten hebben dan is het raadzaam om contact met een fysiotherapeut op te nemen. Door middel van mobiliserende technieken en rekoefeningen kunnen we de pijn dan verlichten. Ook is het belangrijk om te achterhalen waar de pijn vandaan komt. In veel gevallen ontstaan de klachten namelijk vanuit je rug, heup, knie of enkel. Doordat een of meerdere van deze gewrichten niet soepel bewegen kan de hak overbelast raken waardoor je daar pijn gaat ervaren. In die situatie gaan we er uiteraard eerst voor zorgen dat die gewrichten weer beter gaan bewegen om te kijken of dit een positieve invloed heeft op jouw hakklachten.

Heb jij last van hielpijn en komt bovenstaande jou herkenbaar voor en wil je weten wat je nog kan doen om van de klacht af te komen? Neem dan contact met mij op of plan direct online een afspraak.

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw hielspoor af te komen?