Algemeen Nekpijn

Nekpijn

Nekpijn

Nekpijn komt enorm veel voor. Wereldwijd is het de op drie na grootste categorie van lichamelijke klachten. Circa 70% van alle mensen ervaren ergens in hun leven een vorm van nekpijn. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking zoekt op enig moment hulp bij nekklachten.

Het natuurlijk beloop bij nekpijn is dat de pijn binnen zes weken met 45% afneemt. In een algemene populatie zal 50 tot 85% van de mensen met nekpijn echter opnieuw of nog steeds nekpijn voelen in de daaropvolgende vijf jaar.

Als in de eerste zes weken na het ontstaan van de nekpijn de pijn en de mate van de beperkingen in activiteiten afnemen, wordt gesproken van een ‘normaal beloop’ van de nekpijn. Bij een ‘afwijkend beloop’ nemen het niveau van de pijn en de mate van beperkingen in activiteiten niet af binnen die eerste zes weken, maar blijven deze onveranderd of nemen ze zelfs toe.

In de meeste gevallen is er bij nekpijn sprake van a-specifieke nekpijn.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Tijdens de eerste afspraak beoordelen we als eerste de actualiteit van jouw klachten: Is jouw nek bijvoorbeeld stijf/beperkt? Heb je uitstraling naar bijvoorbeeld de armen? etc. Vervolgens gaan we op zoek naar wat de oorzaak is van jouw nekpijn. Wanneer we weten waardoor jouw nekpijn is ontstaan kunnen we dit vervolgens ook gaan behandelen.

De behandeling is vooral gericht op het zoeken naar de oefening die jou beter maakt (zodat jij ook jezelf kunt gaan behandelen), het geven van advies en informatie en het mobiliseren van de nek. Zo kan Focus on Health jou helpen om snel van je klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van je nek.

 Heb jij momenteel last van acute nekklachten en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Nekpijn

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van je nekklachten af te komen?