Pijn in de bovenrug/tussen de schouderbladen

Pijn in de bovenrug/tussen de schouderbladen

De midden/bovenrug bestaat uit 12 wervels, de thoracale wervelkolom genaamd. Deze wervels worden bij elkaar gehouden door middel van banden en spieren. Tussen elke wervel zit een tussenwervelschijf (de discus) en langs alle wervels lopen zenuwen. Vanuit elke wervel in de rug lopen zowel links als rechts ribben, die bij het borstbeen samenkomen. De pijn in de (boven)rug kan zowel rechts als links van het midden optreden.

De meest voorkomende klachten in deze regio zijn stijfheid in de middenrug na rust (zitten, beeldschermwerk en opstaan na slapen) en pijn bij druk op de borstkas en/of inademen.

Wat zijn de oorzaken?

Pijn in de bovenrug ontstaat voornamelijk door het (langdurig) innemen van een verkeerde houding. Bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van de telefoon, laptop of ipad. Ook wanneer je zware borsten hebt, waardoor je wat voorovergebogen gaat zitten/lopen, kunnen deze klachten ontstaan.

Overbelasting van spieren en/of gewrichten en een verhoogde spierspanning door vermoeidheid of spanningen kunnen ook bovenrugklachten geven. Ook bij het hebben van een scoliose of artrose kunnen deze klachten ontstaan.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Let vooral op je houding: Voorkom een ingezakte houding en zoek een ontspannen houding waarin jij jouw rug recht houdt en voorkom overbelasting.

Tijdens de behandeling gaan we vooral op zoek naar wat de oorzaak is van jouw bovenrugklacht(en). De behandeling is daarna gericht op het geven van advies en informatie, het aanleren van de oefening die jou beter maakt en het doen van mobiliserende oefeningen. De oefening die jou beter maakt kun je vervolgens ook zelf heel eenvoudig thuis uitvoeren, zodat je op ieder moment van de dag weer jezelf kunt behandelen (en dus beter maken!).

Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van je bovenrug.

Heb jij momenteel last van bovenrug klachten en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van je bovenrug klachten af te komen?