Pijn aan de binnenzijde van de elleboog (golferselleboog)

Golferselleboog

Elleboogklachten

Heb jij pijn aan de binnenzijde van jouw elleboog? Dan zou je mogelijk last kunnen hebben van een golferselleboog. Bij een golferselleboog ervaar je pijn en/of irritatie aan de binnenkant van de elleboog. Het doet pijn wanneer je de hand dichtknijpt, de pols naar voren buigt en de onderarm naar binnen draait. Ook druk op de binnenste elleboogknobbel is pijnlijk.

Ontstaan:

Een golferselleboog kan door meerdere oorzaken ontstaan. In de meeste gevallen heb je de onderarm spieren die aan de binnenkant van de ellebogen vastzitten overbelast. Je kunt deze overbelasten door bijv. veel repeterende handelingen uit te voeren. Denk aan veelvuldig tillen of onderhands dragen.

Advies:

Een golfersarm kan erg lang, soms wel maanden, duren. Wanneer je de elleboog voldoende rust geeft gaan de klachten meestal vanzelf over.

Blijf de arm zo veel mogelijk normaal gebruiken. Bewegen is goed, maar blijf binnen de pijngrens bewegen. Doe bij voorkeur geen handelingen die pijn doen.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Het is belangrijk om bij (beginnende) klachten snel te handelen om verergering te voorkomen. Soms ontstaan deze klachten doordat de elleboog, de schouder of de nek beperkt zijn. Hierdoor kan de elleboog overbelast worden, waardoor deze klachten ontstaan.

Als eerste zullen we dan ook de oorzaak van jouw elleboogklacht proberen te achterhalen, zodat we dat actief kunnen behandelen. Wanneer uit onderzoekt blijkt dat jouw klachten veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een bewegingsbeperking in de nek of schouder, dan zal de behandeling in eerste instantie daarop gericht zijn. Vaak zul je dan al vrij snel een vermindering van klachten in de elleboog ervaren.

Zodra de oorzaak is gevonden en we weten hoe we de klachten positief kunnen beinvloeden gaan we jou ook aanleren hoe je dit zelf kunt doen, zodat ook jij jezelf beter kunt maken. De behandeling is dan gericht op het geven van advies en informatie, het aanleren van de oefening die jou beter maakt en het mobiliseren van de pijnlijke en beperkte regio.

Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen.

Heb jij momenteel last van een golferselleboog en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan eens contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Elleboogklachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw elleboogklachten af te komen?