Nekpijn bij omhoog kijken of volledig draaien van het hoofd

Cervicaal facetsyndroom

Nekpijn

Heb jij pijn bij het omhoog kijken of bij het volledig draaien van het hoofd? Dan zouden mogelijk de facetgewrichten geïrriteerd kunnen zijn. Facetgewrichten zijn kleine (scharnier)gewrichtjes die de wervels met elkaar verbinden aan de achterzijde van de wervelkolom. Deze gewrichten zorgen ervoor dat de nek kan bewegen. Door artrose, overbelasting of een ongeval kunnen deze gewrichten pijn veroorzaken.
Pijn aan de facetgewrichten wordt aan de achterkant van de nek gevoeld (meestal aan een kant) en kan uitstralen naar de schouder.

Wat is het?

Bij het cervicaal facetsyndroom zijn een of meerdere facetgewrichten geïrriteerd. De verschillende bewegingen die wij met de nek kunnen maken zorgen ervoor dat de gewrichtsvlakken in elkaar drukken, of juist dat de kapsels op rek komen.  De klachten ontstaan door beschadiging, ontsteking of artrose van de facetgewrichten. 

Symptomen: 

  • Nekpijn, meestal aan een zijde van de nek
  • De pijn kan uitstralen naar de schouder of het hoofd
  • Pijn bij omhoog kijken/strekken van de nek of het volledig draaien van het hoofd
  • De nek kan stijf/beperkt zijn in zijn bewegingen.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

De fysiotherapeutische behandeling is vooral gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van de facetgewrichten om hierdoor de pijn te verminderen. Dit doen we door middel van mobiliserende technieken toe te passen. Het belangrijkste hierbij is dat we jou deze technieken ook gaan aanleren, zodat jij uiteindelijk ook jezelf kunt gaan behandelen! Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van deze klachten.

Heb jij momenteel nekklachten en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Nekpijn

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van je nekklachten af te komen?