Liesklachten

Liesklachten

Bekken en bilklachten

Liesklachten komen veel voor bij sporters. Het kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het komt het meeste voor bij voetballers en sporten zoals volleybal, hardlopen, turnen, schaatsen en dansen.

De liezen zijn de spieren die zich bevinden aan de binnenzijde van het bovenbeen en vinden hun oorsprong aan het heupbeen. 

In de meeste gevallen is er letsel aan de pezen van deze spieren. Met name op de aanhechting op het heupbeen is het vaak pijnlijk.  Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn: De pees kan ontstoken zijn, de kwaliteit van de pees kan achteruitgaan of er is sprake van een scheur of een verrekking van de pees. 

Oorzaak:

De klachten kunnen plotseling en geleidelijk ontstaan. Wanneer het plotseling ontstaat dan voel je ineens plotselinge pijn bij bijvoorbeeld het maken van een verkeerde beweging. 

Op het moment dat de klachten geleidelijk ontstaan dan ervaren de meeste mensen in het begin vooral pijn na het sporten. In een later stadium doet het ook pijn tijdens en voor het sporten. 

Symptomen:

  • Pijn aan de binnenzijde van het bovenbeen, meestal vlak onder het schaambeen.
  • Druk op de spieren of hun aanhechting kan pijnlijk zijn.
  • De pijn straalt uit langs de binnenkant van het bovenbeen. Soms zelfs naar de buik of de genitaliĆ«n.
  • Het naar binnen bewegen van het been provoceert de pijn.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

In het begin is het vooral belangrijk om rust te nemen zodat de pees(aanhechting) weer kan herstellen. Wanneer de klachten niet minder worden is het raadzaam om de achterliggende oorzaak van de klachten te vinden. Focus on Health kan jou hierbij helpen.

Zodra de pees is genezen kan er worden gestart met het trainen van de spieren, zodat jij weer veilig en pijnvrij kunt gaan sporten. Een goede opbouw hierin is erg belangrijk, aangezien je vaak te snel weer wilt beginnen en het er opnieuw inschiet. Hierdoor zul je weer van voor af aan kunnen beginnen.

Heb jij liespijn waar je graag van af wilt? Neem dan contact met me op zodat we er voor kunnen zorgen dat jij zo snel mogelijk weer van je sportactiviteiten kunt genieten.

Bekken en bilklachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw liesklachten af te komen?