Pijn, tintelingen & doof gevoel van elleboog tot de pink.

Cubitale tunnelsyndroom

Elleboogklachten

Heb jij pijn, tintelingen en/of een doof gevoel aan de binnenkant van de elleboog en aan de pink zijde van de hand? Dan zou je mogelijk last kunnen hebben van het cubitale tunnelsyndroom. Bij het cubitale tunnelsyndroom is de zenuw die aan de binnenkant van je elleboog loopt geirriteerd.

Je kunt de klachten het beste vergelijken met het gevoel wat ontstaat nadat je de elleboog ergens tegenaan stoot en er een elektrisch, tintelend gevoel vanuit de elleboog naar de pols schiet. Dit wordt ook wel eens een telefoonschok genoemd. 

Wat is het?

De zenuw loopt aan de binnen- en achterzijde van de elleboog door een soort tunnel, dit wordt de cubitale tunnel genoemd. Wanneer de zenuw bekneld raakt in deze tunnel geeft dit klachten aan de binnenkant van de elleboog tot in de vingers.

Ontstaan:

In de meeste gevallen ontstaat een cubitaal tunnel syndroom ten gevolge van een ongeluk of een val. Ook kan bij het veelvuldig leunen van de elleboog op de tafel of bij het veelvuldig buigen van de elleboog, zoals bij timmerwerk en gewichtheffen, deze klacht ontstaan.

Klachten en symptomen:

  • Tintelingen en pijn aan de pinkzijde van de hand en aan de binnenkant van de elleboog
  • Verminderd gevoel in ditzelfde gebied
  • Een volledig gebogen elleboog kan de klachten erger maken

Advies:

Blijf de arm zo veel mogelijk normaal gebruiken. Bewegen is goed, maar blijf binnen de pijngrens bewegen. Doe bij voorkeur geen handelingen die pijn doen. Relatieve rust kan verbetering opleveren.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Tijdens de behandeling gaan we vooral op zoek naar wat de oorzaak is van jouw klacht(en). De behandeling is vooral gericht op het geven van advies en informatie, het aanleren van de oefening die jou beter maakt en het doen van mobiliserende oefeningen. De oefening die jou beter maakt kun je vervolgens ook zelf heel eenvoudig thuis uitvoeren, zodat je op ieder moment van de dag weer jezelf kunt behandelen (en dus beter maken!).

Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van deze klachten.

Heb jij momenteel last van elleboog klachten en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Elleboogklachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw elleboogklachten af te komen?