Pijn rond de kuiltjes op de onderrug

SI gewricht klachten

Rugklachten

Het SI gewricht is het gewricht tussen het staartbeen (Sacrum) en het bekken (Ilium). SI gewricht staat dan ook voor Sacro-Iliacaal gewricht.

Hoewel het SI een gewricht wordt genoemd, zit er vrijwel geen beweeglijkheid in dit gewricht. In onze jongere jaren is het zo’n 2,5 graden te bewegen. Naarmate we ouder wordt ‘verbeend’ dit gewricht en is er (vrijwel) geen beweging meer in mogelijk.

SI klachten ontstaan vaak ten gevolge van een plotselinge (over)belasting op het gewricht, zoals bij verstappen of een val waarbij je recht op je voeten land.

Symptomen:

In de meeste gevallen wordt SI pijn verward met pijn uit de onderrug. Wanneer de onderste wervels stug/stijf zijn, straalt deze pijn namelijk uit naar het SI gewricht. In die gevallen is er niks met het SI aan de hand, al voelt dat wel zo.

Bij typische SI klachten kun je de onderstaande symptomen voelen:

  • Pijn in de kuiltjes op de rug, meestal aan een zijde tegelijk
  • Uitstralende pijn naar de bil of het been

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Ben je gevallen of heb jij je verstapt en heb je pijn rondom het SI gewricht? Dan is het mogelijk dat het SI gewricht mogelijk beperkt beweeglijk is. Heb je echter pijn rond het SI gewricht zonder dat er iets is gebeurd, dan zou het ook uit je rug kunnen komen.

Focus on Health fysiotherapie in Nieuwleusen kan voor jou onderzoeken wat de oorzaak (en oplossing) van jouw klachten is door middel van een fysiotherapeutisch onderzoek volgens de McKenzie methode. Dit is een van de best bewezen vormen van fysiotherapie!

Wil jij van jouw SI klachten af? Neem dan contact met me op of maak direct online een afspraak.

Rugklachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw klachten af te komen?