Scherpe, stekende pijn aan de achterzijde van het bovenbeen (Hamstringklachten)

Hamstring klachten

Een acute hamstringblessure is een plotselinge felle en schietende pijn aan de achterkant van je bovenbeen. Meestal ontstaat het bij een snelle, explosieve beweging zoals bij het inzetten van een sprint of een sprong. Het gebeurt dan ook het meest tijdens het uitoefenen van sportactiviteiten.

Wat is een hamstringblessure?

De hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van je bovenbeen. De hamstrings buigen je knieƫn en strekken je heupen.

Bij een hamstringblessure voel je een scherpe, messtekende pijn in de hamstrings. Het kan net aanvoelen alsof je door een zweep wordt geslagen. Verder lopen is vaak ook lastig en je kunt je been moeilijk buigen en strekken. In sommige gevallen kan er ook een (grote) blauwe bloeduitstorting te zien zijn, soms pas na een paar dagen.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Het liefste wil je zo snel mogelijk je (sport)activiteiten weer hervatten. Focus on Health fysiotherapie in Nieuwleusen kan jou helpen om zo snel mogelijk te revalideren. 

Het gevaar bij een hamstringblessure is echter vaak dat je te snel weer wilt beginnen. In het dagelijkse leven is de hamstring misschien niet meer pijnlijk, maar bij het plotseling explosief aanzetten kan de pijn (wanneer de spier nog niet volledig is hersteld) er zo weer inschieten.

Meestal kun je na 4-6 weken weer (rustig) beginnen te sporten en na 6-8 weken weer aan wedstrijden meedoen.

Heb jij hamstringklachten en wil je zo snel mogelijk weer sporten zonder dat het er te snel weer in schiet? Neem dan contact met mij op of plan direct online een afspraak in.

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw hamstring klachten af te komen?