Acute rugklachten

Acute onderrugklachten

Rugklachten

Rugpijn komt ontzettend veel voor. Meestal bevindt de pijn zich onder in de rug. In meer dan 90% van de gevallen is er sprake van aspecifieke rugpijn, dit betekent dat er geen aanwijsbare, lichamelijke oorzaak voor jouw rugpijn is. De rugpijn is op een scan/foto niet zichtbaar. Vroeger werd dit ook wel spit genoemd.

Symptomen:

  • De pijn kan plotseling ontstaan, of geleidelijk erger worden.
  • Vaak is het een zeurende pijn, welke kan uitstralen over de hele breedte van de rug, de bil en het (boven)been
  • Bepaalde houdingen of bewegingen zijn pijnlijk. Soms is het zo dat bepaalde bewegingen zelfs niet meer lukken door de pijn. Het kan zelfs zijn dat het je niet meer lukt om rechtop te staan.
  • De pijn kan verergeren door het aannemen van bepaalde houdingen of bewegingen
  • Na een tijdje stil zitten kan de rug erg stijf zijn. Je staat dan bijv. op alsof je een oud mannetje/vrouwtje bent.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

De meeste rugpijn ontstaat omdat je (te) lang in een bepaalde houding hebt gezeten of te vaak eenzelfde beweging hebt gemaakt. Je bent bijvoorbeeld een hele dag laminaat aan het leggen geweest of je hebt een lange autorit gemaakt. Gevolg hiervan is dat je stijf bent geworden.

Het belangrijkste is dan ook dat je weer gaat bewegen. De meeste rugpijn gaat binnen 6-9 weken over (maar moet binnen 2 weken verlichting geven!). Het heeft dan ook over het algemeen een gunstig, natuurlijk beloop.

Ongeveer 10-15% van de mensen met rugpijn ontwikkeld chronische lage rugpijn. Dit kan uiteindelijk resulteren in serieuze beperking in activiteiten, arbeidsverzuim en uiteindelijk zelfs arbeidsongeschiktheid.

Heb jij last van (erge) rugpijn, kun je niet rechtop staan door de pijn en kun je bijvoorbeeld je werkzaamheden niet meer uitvoeren? Neem dan contact op met Focus on Health. Door de specialisatie in McKenzie therapie kunnen wij jou snel van jouw rugklachten afhelpen.

Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 50% van alle zorgkosten op lage rugklachten bespaard kan worden als er eerst een McKenzie onderzoek wordt uitgevoerd? Doordat wij de pijnpatronen uit het onderzoek kunnen herkennen zijn vaak dure foto’s of MRI-scans niet meer nodig.

Rugklachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw rugklachten af te komen?