Pijn/zwelling in de knieholte

Bakers cyste

Kniepijn

Heb jij last van pijn en/of een zwelling in de knieholte? In dat geval zou je mogelijk last kunnen hebben van een bakers cyste. De knieholte raakt dan gevuld met vocht. Een cyste is vaak het gevolg van een ander onderliggend probleem.

Een bakers cyste zelf is een onschuldige zwelling. Het kan echter wel vervelend zijn doordat de zwelling in de weg kan zitten bij bewegen. Hierdoor kan ook pijn of een bewegingsbeperking ontstaan.

Wat is het?

In elk gewricht is er gewrichtsvocht aanwezig om het gewricht te smeren zodat het soepel blijft bewegen. Wanneer er te veel vocht geproduceerd wordt kan een bakers cyste ontstaan. Door het te veel aan vocht wordt de druk in de knie verhoogd en gaat het gewrichtskapsel aan de achterkant uitpuilen.

Oorzaak:

Meestal ontstaan een bakers cyste ten gevolge van een andere aandoening in de knie zoals artrose, reuma en meniscusletsel. Soms ontstaan het zonder een duidelijke oorzaak. 

Symptomen:

  • Zwelling in de knieholte
  • Eventueel bewegingsbeperking van de knie
  • Strak gevoel rondom de knie
  • Kloppende sensaties in de knieholte
  • Pijn in de knieholte

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Wanneer er sprake is van een zwelling in de knieholte gaan we allereerst kijken naar de duur en de aard van de klachten. Daarna zal bij het lichamelijk onderzoek niet alleen gekeken worden naar de knieholte, maar ook naar eventuele andere oorzaken die de zwelling kunnen verklaren. 

Een bakers cyste hoeft niet altijd behandeld te worden. Meestal verdwijnt het vanzelf als de oorzaak van de extra vochtproductie in de knie behandeld wordt.

Heb jij last van een zwelling in de knieholte en wil jij weten of dit mogelijk een bakers cyste kan zijn, hoe dit is ontstaan en vooral wat je ertegen kunt doen? Neem dan contact met me op of maak direct online een afspraak.

Kniepijn

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw knieklachten af te komen?