Pijn in het been bij een bepaalde afstand lopen (Etalagebenen)

Etalagebenen

Onderbeen klachten

Etalagebenen is een aandoening van de bloedvaten in je been. De medische term is Claudicatio Intermittens. Wanneer je last hebt van etalagebenen dan klaag je vooral over pijn in het been bij het lopen. Nadat je even bent gestopt met lopen verdwijnen de klachten, maar zodra je weer gaat lopen komen de klachten na eenzelfde loopafstand weer terug.

Etalagebenen komen het vaakst voor bij mensen boven de 60 jaar. Met name rokers hebben een grotere kans op het ontwikkelen van claudicatio intermittens. Ook suikerziekte en een hoge bloeddruk zijn risicofactoren op het krijgen van deze aandoening.

Bij etalagebenen is er een vernauwing van de beenslagaders. Een neerslag van kalk en vettige substanties blijven aan de binnenzijde van de slagaders zitten. Hierdoor vermindert de bloedtoevoer naar het been en krijgen de spieren dus minder zuurstof dan zij nodig hebben bij bijvoorbeeld het lopen. Door dit zuurstoftekort gaan de spieren pijn doen.

Door even stil te blijven staan kan de spier weer voldoende zuurstof krijgen waardoor de pijn weer wegzakt. Ga je vervolgens weer lopen dan begint het vervolgens weer opnieuw na ongeveer eenzelfde afstand te hebben gelopen.

Symptomen:

  • Pijn, kramp of een moe gevoel in de benen
  • Stilstaan verminderd de klachten
  • De klachten beginnen altijd na ongeveer eenzelfde loopafstand te hebben gelopen
  • De pijn zit meestal in de kuit, maar kunnen ook optreden in de bilregio, het bovenbeen of de voeten

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

De fysiotherapeutische behandeling bestaat uit een looptraining gedurende minimaal 3 maanden. Deze training zorgt ervoor dat bijna iedereen een toename ervaart in de pijnvrije loopafstand.

Heb jij last van etalagebenen en wil je graag weer verder pijnvrij kunnen lopen? Neem dan contact met mij op zodat we samen er voor kunnen zorgen dat jij een langere afstand pijnvrij kunt lopen!

Onderbeen klachten

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van jouw klachten af te komen?