Nekhernia

Nekhernia

Wat is een nekhernia?

Nekpijn

Tussen de wervels van de nek zitten soepele kussentjes. Zo’n kussentje wordt een discus of tussenwervelschijf genoemd. Deze kussentjes bestaan voor zo’n 85% uit vocht. In sommige gevallen kunnen de wanden van deze kussentjes gaan scheuren en kan dit vocht gaan uitpuilen en tegen de zenuw aandrukken. Dat is een hernia.  

Symptomen:

Bij een nekhernia heb je vooral pijn aan 1 arm. Het kan een scherpe, snijdende, brandende, tintelende of stekende pijn zijn. Vaak zelfs tot in de hand. De pijn is bijna continue aanwezig.

Soms heb je ook:

  • Pijn in de nek, uitstralend tot in de hand
  • Tintelingen in de arm (soms tot in de hand)
  • Minder kracht in de arm of hand
  • Doof gevoel in de arm of hand

Prognose:

De prognose van een hernia is gelukkig goed. De meeste hernia’s verdwijnen vanzelf binnen 3 maanden. De behandeling van een hernia bestaat vooral uit het nemen van pijnstillers en fysiotherapie.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Door middel van fysiotherapie kunnen we ervoor zorgen dat de uitstralende pijn in de arm minder wordt door middel van oefeningen waarmee we de pijn steeds meer terug gaan brengen tot de nek. Het is de bedoeling dat je deze oefening(en) vervolgens zelf actief thuis gaat uitvoeren zodat jij jezelf dagelijks kunt behandelen. Welke oefening dat is zal uit onderzoek moeten blijken, aangezien geen hernia hetzelfde is.

Een behandeling bestaat vooral uit het geven van informatie/advies en het mobiliseren van de nek en/of bovenrug waardoor we vermindering van klachten kunnen geven. Hoe we dat doen is per persoon en klacht afhankelijk.

Heb jij momenteel een nekhernia (of denk je dit te hebben) en wil je weten wat jij hieraan kunt doen? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Nekpijn

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om je hernia klachten te verminderen of zelfs op te lossen?