Klachten Arm, Nek & Schouder (voorheen RSI)

KANS (onderarm)

KANS onderarm

Heb jij last van je onderarm? Dan worden jouw klachten in de meeste gevallen geclassificeerd als KANS klachten. KANS staat voor Klachten aan de Arm, Nek of Schouder. Het wordt gebruikt voor alle klachten die pijn, stijfheid, krachtsverlies en/of tintelingen in het gebied van de nek tot aan de hand kunnen geven.

KANS is de nieuwe benaming voor klachten die we vroeger RSI noemden. De volledige naam van RSI is Repetitive Strain Injury. Dit suggereert dat de klachten altijd het gevolg zijn van het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde activiteit of beweging. Dit is echter lang niet altijd het geval. Vandaar dat de term RSI is vervangen voor de meer gangbare benaming van KANS.

De KANS klachten zijn in te delen in specifieke en A-specifieke klachten. Bij de specifieke klachten is er duidelijke diagnose aan te wijzen, bijvoorbeeld een tennisarm of een peesontsteking. Wanneer er geen diagnose te stellen is, spreken we van A-specifieke klachten.

KANS klachten beginnen vaak rustig en worden geleidelijk erger als er niets wordt gedaan aan de oorzaak van de klachten. Hierdoor kunnen deze klachten uiteindelijk grote beperkingen geven in zowel werk als prive.

Oorzaak en ontstaanswijze KANS klachten

Meestal ontstaan KANS klachten door het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde beweging of activiteit. Ook ontstaan deze klachten vaak wanneer je langdurig in dezelfde houding blijft zitten en waarbij de arm, nek of schouders overbelast worden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan lang achter de computer zitten in een verkeerde houding, lopende band werk, schilderen, verhuizen etc. De klachten ontstaan dus niet ten gevolge van een ongeluk.

Symptomen:

Omdat KANS klachten een erg algemene benaming is, kunnen de symptomen erg verschillen.

De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Pijn en/of stijfheid in nek, arm of schouders
  • Krachtsverlies
  • Tintelingen

De klachten ontstaan vaak geleidelijk en worden steeds erger. De klachten worden voornamelijk geprovoceerd door het uitvoeren van langdurige of repeterende handelingen.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Het is belangrijk om bij (beginnende) klachten snel te handelen om verergering te voorkomen.

Tijdens de behandeling gaan we vooral op zoek naar wat de oorzaak is van jouw KANS klacht(en), zodat we hier ook actief aan kunnen werken. Zodra bekend is wat de oorzaak is van jouw klachten kan je er ook voor zorgen dat de klachten niet zullen terugkeren. De behandeling is daarna gericht op het geven van advies en informatie, het aanleren van de oefening die jou beter maakt en het uitvoeren van mobiliserende oefeningen. De oefening die jou beter maakt kun je vervolgens ook zelf heel eenvoudig thuis uitvoeren, zodat je op ieder moment van de dag weer jezelf kunt behandelen (en dus beter maken!).

Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van KANS klachten.

Heb jij momenteel last van KANS klachten en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan eens contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

KANS onderarm

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van je onderarmklachten af te komen?