Pijn aan de achterzijde van je bovenarm (triceps)

Tricepspees

Biceps

De triceps is de spier die aan de achterzijde van de bovenarm zit. Hij verbindt de elleboog met de bovenarm en het schouderblad. De triceps zorgt ervoor dat jij jouw arm kunt strekken.

De peesaanhechting van de triceps op achterzijde van de elleboog kan ontstoken raken. Soms kan deze pees ook inscheuren of zelfs geheel afscheuren.

Een ontsteking van de tricepspees ontstaat meestal ten gevolge van een herhaalde en langdurige beweging waarbij er spanning op de pees komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van push ups of dips.

De klachten kunnen ook plotseling ontstaan ten gevolge van een val of een kracht die groter is dan de pees aan kan. Denk aan zwaar gewichtheffen of een val op een uitgestrekte arm. In dat geval kunnen gedeeltelijke of volledige scheuren van de pees ontstaan.

Symptomen:

  • Pijn aan de achterzijde van de elleboog of bovenarm
  • Druk op de pees is pijnlijk
  • Het strekken van de elleboog tegen weerstand is pijnlijk.
  • Het rekken van de spier is pijnlijk.
  • Krachtsverlies bij het strekken van de elleboog, met name bij een afgescheurde triceps.

Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?

Heb jij last van jouw tricepspees en is dit gekomen na een ongeluk of val? Neem dan snel contact op om een eventuele ruptuur uit te sluiten.

Ook als je klachten hebt wat niet door een ongeluk of val komt raad ik je aan contact op te nemen. Dan kan ik je helpen om zo snel mogelijk van jouw klachten af te komen.

Neem hier contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.

Biceps

Waarom Focus on Health?

  • Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
  • We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
  • Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.

Ben jij klaar om van je bovenarmklachten af te komen?