Tenniselleboog
Heb jij last aan de buitenzijde van jouw elleboog? Dan zou je mogelijk last kunnen hebben van een tenniselleboog. Bij een tenniselleboog ervaar je pijn en/of irritatie aan de buitenkant van de elleboog. Een tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar.
Een tennisarm doet pijn bij het knijpen van de hand (een vuist maken), bij het naar achteren buigen van de pols en bij het naar buiten draaien van de arm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten als schroevendraaien, een vaatdoekje uitwringen of een kind optillen. Ook de knobbel aan de buitenkant van de elleboog is pijnlijk bij drukken.
Ontstaan:
Een tenniselleboog kan door meerdere oorzaken ontstaan. In de meeste gevallen heb je de onderarm spieren die aan de buitenkant van de ellebogen vastzitten overbelast. Je kunt deze overbelasten door bijv. veel repeterende handelingen uit te voeren.
Advies:
Een tennisarm kan erg lang, soms wel maanden, duren. Bij goed gebruik tijdens de klachten gaat het meestal vanzelf over.
Blijf de arm zo veel mogelijk normaal gebruiken. Bewegen is goed, maar blijf binnen de pijngrens bewegen. Doe bij voorkeur geen handelingen die pijn doen.
Wat kan Focus on Health voor jou betekenen?
Het is belangrijk om bij (beginnende) klachten snel te handelen om verergering te voorkomen. Doordat je de hand de hele dag gebruikt ga je (te) snel over de grens heen. In dat geval kun je soms maanden met deze klacht blijven rondlopen.
Soms ontstaan deze klachten echter ook doordat de elleboog, de schouder of de nek beperkt zijn. Hierdoor kan de elleboog overbelast worden, waardoor deze klachten ontstaan.
Het is belangrijk om dan ook eerst de oorzaak van jouw elleboogklacht te achterhalen, zodat we dat actief kunnen behandelen. De behandeling is daarna vooral gericht op het geven van advies en informatie, het aanleren van de oefening die jou beter maakt en het mobiliseren van de pijnlijke en beperkte regio. De oefening die jou beter maakt kun je vervolgens ook zelf heel eenvoudig thuis uitvoeren, zodat je op ieder moment van de dag weer jezelf kunt behandelen (en dus beter maken!).
Zo kan Focus on Health je helpen om snel van je klachten af te komen.
Heb jij momenteel last van een tenniselleboog en wil je hier zo snel mogelijk van af? Neem dan contact met me op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak en oplossing van jouw probleem. Uiteraard kun je ook direct een afspraak inplannen.
Waarom Focus on Health?
- Persoonlijke aandacht, er wordt daadwerkelijk de tijd voor je genomen.
- We streven altijd naar zelfredzaamheid, zodat jij niet met dezelfde klacht hoeft terug te komen.
- Laag behandelgemiddelde, snelle pijnvermindering.