MRI nodig bij schouderklachten?

Schouderklachten
Home » Blog » Weetjes » MRI nodig bij schouderklachten?

MRI nodig bij schouderklachten?

Grote kans dat jij wel eens last hebt (gehad) van jouw schouder! Naar schatting heeft 21% van de mensen in Nederland op dit moment namelijk schouderklachten. Pijn in de schouder kan lang duren en kan daardoor ook erg vervelend zijn.

De symptomen van schouderklachten variëren van pijn rondom het schoudergewricht, uitstralende pijn naar het schouderblad, nek, arm of vingers en/of het niet goed kunnen bewegen van de schouder of arm (bewegingsbeperking). Aangezien veel mensen graag op hun zijde slapen ervaren veel mensen ook schouderpijn in bed.

Omdat schouderklachten veelal lang kunnen duren en een oorzaak niet altijd duidelijk is willen veel cliënten het liefste zo snel mogelijk een MRI-scan laten maken in de hoop duidelijkheid te krijgen over de bron van de pijn. Wist je echter dat er op een scan geen pijn te zien is? Deze MRI-scans zijn veelal dan ook onnodig en nietszeggend.

Onlangs is in een onderzoek bij schouderklachten gekeken naar de verschillen in de pijnlijke- en niet pijnlijke schouder. Raad eens? Vaak was er helemaal geen verschil!

In 92,7% van de gevallen is er bijv. een peesruptuur gevonden in de pijnlijke schouder. In 88,6% van de gevallen bleek deze peesscheur ook aanwezig in de niet pijnlijke schouder. Je leest het goed: Wel een peesscheur, maar geen pijn in die schouder! De uitkomsten van deze MRI’s kunnen dan ook in twijfel worden getrokken.

Veelal zijn deze pathologische MRI-bevindingen onderdeel van een natuurlijk verouderingsproces en hebben ze geen enkele relatie met jouw pijn.

Met een goed fysiotherapeutisch onderzoek kan snel bepaald worden hoe jij jouw klachten zelf zo snel mogelijk kunt verhelpen. Wist je dat >50% van de schouderklachten zelfs worden veroorzaakt door jouw wervelkolom? Dit is via McKenzie therapie uitstekend te verhelpen.

Wil jij weten hoe je zo snel mogelijk van jouw schouderklacht af kunt komen? Kijk dan eens op www.focusonhealth.nl of neem contact met mij op via roelof@focusonhealth.nl