Een tussenwervelschijf verschuift niet.

Rugklachten

Het gebeurt helaas vaker dan mij lief is: Onnodige bangmakerij in de fysiotherapie over scheef zittende tussenwervels….

Het aantal keer dat iemand bij me is gekomen met opmerkingen als ‘Er moet een rugwervel rechtgezet worden’, ‘ik mag niet meer buigen want ik heb een zwakke rug’ of ‘Ik heb al rugklachten sinds ik jaren geleden een wervel heb verschoven’… Ik kan het niet eens meer tellen.

Afgelopen week sprak ik nog met een cliënt die van haar therapeut had gehoord dat zij haar tussenwervelschijf ‘eruit had gehoest’ door het vele hoesten door corona. Hier schrik ik echt enorm van. Je zou eens moeten weten hoe ontzettend sterk en slim ons lichaam eigenlijk is.

Wist je dat er minimaal 335kg druk bij jongeren en 208kg druk bij volwassen nodig is om de hoogte van de tussenwervelschijf überhaupt met 1mm te doen afnemen? Een tussenwervelschijf is dus ENORM sterk en zal echt niet zomaar verschuiven. Sterker nog: Als onze rug zo zwak zou zijn dat deze door alleen hoesten al zou verschuiven, dan wil ik niet weten wat er zou gebeuren als we alleen al op de grond zouden vallen. Een dwarslaesie misschien?

Uiteraard: een tussenwervelschijf kan beschadigd raken. Maar weet je wat nou het leuke is? Een tussenwervelschijf kan ook weer genezen! Jij kunt dus ook genezen en hoeft echt niet jaren met rug- of nek klachten rond te lopen.

De therapie Focus on Health kan jou hierbij helpen. Vele tevreden mensen gingen jou al voor en waren verbaasd over het (snelle) resultaat. Hierbij een greep uit wat reacties:

“Ik liep al heel lang met mijn klachten bij een andere fysiotherapeut, maar die behandelingen hadden voor mij niet het gewenste resultaat.  Na 5 keer bij Roelof te zijn geweest, kan ik zeggen dat ik nu weet wat de oorzaak van mijn klachten zijn en hoe ik met de juiste oefeningen steeds minder klachten krijg. Ik kan deze behandelmethode van harte aanbevelen.”

“Prima fysiotherapeut. In 4 sessies van mijn rugpijn af. Een aanrader!”

“Roelof heeft mij in zeer korte tijd van mijn klachten afgeholpen! Ik kwam met flinke bovenrug- en nekklachten bij Roelof en na 4 behandelingen ben ik nu volledig klachtenvrij.”

 “Na enkele maanden bij een andere fysiotherapeut rondgelopen te hebben met barstende spanningshoofdpijn ben ik uiteindelijk bij u terecht gekomen. Uw behandeling wijkt af van de behandeling van andere therapeuten. Echter is uw behandeling de beste gebleken. Reeds na 2 behandelingen en enkele thuis oefeningen is mijn hoofdpijn verdwenen. Ik zal dan ook iedereen aanraden, indien nodig, bij u in behandeling te gaan”.

 Nieuwsgierig geraakt naar de fysiotherapie methode van Focus on Health en wil jij ook weer pijnvrij alles kunnen doen? Maak dan snel een afspraak op of neem contact met mij op.