>50% besparing op lage rugklachten?

kosten

De zorgkosten rijzen de laatste jaren steeds meer de pan uit. Zorg is echt enorm duur geworden. Mede doordat er veel onnodige operaties en beeldvormende technieken, zoals röntgen foto’s en MRI’s, worden ingezet die achteraf helemaal niet nodig bleken te zijn.

Hoe zou je het vinden als blijkt dat een simpele therapie vorm voor een enorme besparing op zorgkosten kan zorgen? Deze therapie vorm bestaat in de vorm van McKenzie therapie.

Uit recent onderzoek van Donelson (2019) blijkt dat, door het gebruik van McKenzie therapie bij lage rugklachten, de kosten binnen de gezondheidszorg met >50% zouden kunnen verminderen.
“De reductie van 51,5% van de kosten toont aan dat er een substantiële vermindering is in zorggebruik (inclusief de afname van MRI’s, infiltraties en operaties in de tweedelijns zorg). Het is dan ook bewezen dat een klinisch mechanisch McKenzie onderzoek typische pijn reacties herkent waardoor veel patiënten geïdentificeerd worden die snel en zelfstandig hun klachten kunnen verminderen zonder de noodzaak om verder behandelt te worden” Donelson R. et al., 2019

Heb jij last van rugklachten? Neem dan eens contact met mij op via roelof@focusonhealth.nl of via mijn contactpagina.

Bron: Donelson, R., Spratt, K,. McCellan W.S., Gray, R., Miller, J.M., Gatmaitan, E. (2019). The cost impact of a quality-assured mechanical assessment in primary low back pain care. The Journal of Manual & Manipulative Therapy: Vol 27, No 5.