Fysiotherapie Nieuwleusen

Home » Diensten » Fysiotherapie

Fysiotherapie in Nieuwleusen - McKenzie therapie

Loop jij al tijden rond met lichamelijke pijn? Heb je last van je nek, schouders of rug? Of heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Met als gevolg dat het je beperkt bij het werken, sporten en andere dagelijkse activiteiten?

Ontdek dan de snelle en effectieve McKenzie therapie in Nieuwleusen met;

 • Duidelijke werkdiagnose
 • Zelfredzaamheid
 • Lage kosten

Bij Focus on Health ben jij in goede handen.

 

 

Rug mobiliseren

De McKenzie methode.

Bij Focus on Health in Nieuwleusen werken wij met Mechanische Diagnose Therapie (MDT). Dit is een internationaal, wetenschappelijk onderbouwde vorm voor onderzoek en behandeling en staat bekend als McKenzie therapie. Met een uitgebreid eerste onderzoek krijgen wij een duidelijk beeld van de klachten, en stellen wij een nauwkeurige diagnose. Het doel van deze therapie is om klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Daarnaast zorgen we ervoor dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen door oefeningen die je zelfstandig doet.

Stap 1: Onderzoek

We beginnen met een vraaggesprek, ook wel de intake waarbij jouw symptomen in kaart worden gebracht. Vervolgens doe je een aantal bewegingen en wordt er gevraagd bepaalde houdingen aan te nemen. Door herhaalde bewegingen veranderen symptomen en hierdoor krijgt de therapeut een goed beeld. Deze informatie gebruikt hij om tot de juiste diagnose te komen.

Stap 2: Classificatie

McKenzie therapie bepaald welke houding en oefening voor jou op dit moment het beste is. Dit is voor iedereen anders. Daarom wordt eerst gekeken of deze therapie de juiste voor jou is. Misschien ben jij gebaat bij een andere aanpak of verder onderzoek. Elke klacht als rugpijn, nekpijn of last van je schouders geven een ander soort pijn. Deze pijn kan jouw leven behoorlijk beïnvloeden.  Met de therapie wordt gekeken welke reactie jij krijgt tijdens bepaalde bewegingen en houdingen.

Stap 3: Behandeling

Met de informatie uit het onderzoek worden er speciale oefeningen voor jou voorgeschreven. De therapeut geeft je advies over welke houding jij tijdelijk moet vermijden of juist moet aannemen. Als het nodig is dan ondersteunt de therapeut je met manuele technieken totdat jij het zelf kan. Het doel is altijd: Zo effectief mogelijk behandelen in zo weinig mogelijk sessies!

Jij wordt actief erbij betrokken. Je krijgt oefeningen die je 5 tot 6 keer per dag moet uitvoeren. Dit heeft een groter effect dan een behandeling waarvoor je één keer per week naar therapie gaat. Hierdoor verminder jij het aantal bezoeken aan de praktijk, bespaar je tijd en geld en behandel jij uiteindelijk jezelf.

Stap 4: Preventie

Leer hoe jij de klacht zelf behandelt. Hiermee verhoog je jouw eigen kennis en verklein je het risico op terugval. Je leert symptomen snel herkennen en neem controle over jouw behandeling. Hierdoor voorkom je terugkerende klachten veel beter dan door een therapie waarbij alleen een therapeut iets doet.

Kortom, McKenzie therapie bij Focus on Health

Begint met een uitgebreid lichamelijk onderzoek

 • Maakt op basis hiervan een inschatting of de therapie werkt bij jouw klachten
 • Geeft advies over je houding
 • Geeft tips om terugkeer te voorkomen
 • Zorgt dat je speciale oefeningen krijgt om thuis uit te voeren.

Focus on Health helpt je graag met de McKenzie therapie om je van jouw klachten te verlossen. Maak snel je afspraak en kom erachter of deze therapie ook geschikt is voor jou!

Fysiotherapie

Ben je verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt de behandeling vergoedt door jouw zorgverzekeraar. Focus on Health heeft contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars!

Recensies

5,0 30 reviews

 • Avatar Aalt Leusink ★★★★★ 3 maanden geleden
  Goede inventarisatie van de klachten, snelle en gerichte aanpak met de nadruk op wat je zelf kunt doen ( en dat is meer dan … Lees verder je meestal denkt). Na 4 behandelingen was de blessure verdwenen. Helemaal goed.
 • Avatar Samantha Logtenberg ★★★★★ 3 jaar geleden
  Roelof heeft mij in zeer korte tijd van mijn klachten af geholpen! Ik kwam met flinke bovenrug- en nekklachten bij Roelof … Lees verder en na 4 behandelingen ben ik nu volledig klachtenvrij. Roelof geeft deskundige en professionele behandelingen en goede adviezen mee om thuis verder aan het herstel te werken. Tevens voorziet hij je van tips om een herhaling van klachten te voorkomen.
 • Avatar Willy Borger ★★★★★ 3 jaar geleden
  Ik ben zeer tevreden over de deskundige behandelingen die Roelof mij gegeven heeft, ik liep al heel lang met mijn klachten … Lees verder bij een andere fysiotherapeut, maar die behandelingen hadden voor mij niet het gewenste resultaat. Na 5 keer bij Roelof te zijn geweest, kan ik zeggen dat ik nu weet wat de oorzaak van mijn klachten zijn en hoe ik met de juiste oefeningen steeds minder klachten krijg. Ik kan deze behandelmethode van harte aanbevelen.

View Reviews