Fysiotherapie Nieuwleusen

Home » Diensten » Fysiotherapie

Fysiotherapie in Nieuwleusen - McKenzie therapie

Loop jij al tijden rond met lichamelijke pijn? Heb je last van je nek, schouders of rug? Of heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Met als gevolg dat het je beperkt bij het werken, sporten en andere dagelijkse activiteiten?

Ontdek dan de snelle en effectieve McKenzie therapie in Nieuwleusen met;

 • Duidelijke werkdiagnose
 • Zelfredzaamheid
 • Lage kosten

Bij Focus on Health ben jij in goede handen.

 

 

Rug mobiliseren

De McKenzie methode.

Bij Focus on Health in Nieuwleusen werken wij met Mechanische Diagnose Therapie (MDT). Dit is een internationaal, wetenschappelijk onderbouwde vorm voor onderzoek en behandeling en staat bekend als McKenzie therapie. Met een uitgebreid eerste onderzoek krijgen wij een duidelijk beeld van de klachten, en stellen wij een nauwkeurige diagnose. Het doel van deze therapie is om klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Daarnaast zorgen we ervoor dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen door oefeningen die je zelfstandig doet.

Stap 1: Onderzoek

We beginnen met een vraaggesprek, ook wel de intake waarbij jouw symptomen in kaart worden gebracht. Vervolgens doe je een aantal bewegingen en wordt er gevraagd bepaalde houdingen aan te nemen. Door herhaalde bewegingen veranderen symptomen en hierdoor krijgt de therapeut een goed beeld. Deze informatie gebruikt hij om tot de juiste diagnose te komen.

Stap 2: Classificatie

McKenzie therapie bepaald welke houding en oefening voor jou op dit moment het beste is. Dit is voor iedereen anders. Daarom wordt eerst gekeken of deze therapie de juiste voor jou is. Misschien ben jij gebaat bij een andere aanpak of verder onderzoek. Elke klacht als rugpijn, nekpijn of last van je schouders geven een ander soort pijn. Deze pijn kan jouw leven behoorlijk beïnvloeden.  Met de therapie wordt gekeken welke reactie jij krijgt tijdens bepaalde bewegingen en houdingen.

Stap 3: Behandeling

Met de informatie uit het onderzoek worden er speciale oefeningen voor jou voorgeschreven. De therapeut geeft je advies over welke houding jij tijdelijk moet vermijden of juist moet aannemen. Als het nodig is dan ondersteunt de therapeut je met manuele technieken totdat jij het zelf kan. Het doel is altijd: Zo effectief mogelijk behandelen in zo weinig mogelijk sessies!

Jij wordt actief erbij betrokken. Je krijgt oefeningen die je 5 tot 6 keer per dag moet uitvoeren. Dit heeft een groter effect dan een behandeling waarvoor je één keer per week naar therapie gaat. Hierdoor verminder jij het aantal bezoeken aan de praktijk, bespaar je tijd en geld en behandel jij uiteindelijk jezelf.

Stap 4: Preventie

Leer hoe jij de klacht zelf behandelt. Hiermee verhoog je jouw eigen kennis en verklein je het risico op terugval. Je leert symptomen snel herkennen en neem controle over jouw behandeling. Hierdoor voorkom je terugkerende klachten veel beter dan door een therapie waarbij alleen een therapeut iets doet.

Kortom, McKenzie therapie bij Focus on Health

Begint met een uitgebreid lichamelijk onderzoek

 • Maakt op basis hiervan een inschatting of de therapie werkt bij jouw klachten
 • Geeft advies over je houding
 • Geeft tips om terugkeer te voorkomen
 • Zorgt dat je speciale oefeningen krijgt om thuis uit te voeren.

Focus on Health helpt je graag met de McKenzie therapie om je van jouw klachten te verlossen. Maak snel je afspraak en kom erachter of deze therapie ook geschikt is voor jou!

Fysiotherapie

Ben je verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt de behandeling vergoedt door jouw zorgverzekeraar. Focus on Health heeft contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars!

Recensies

5,0 29 reviews

 • Avatar joke schuurman ★★★★★ 2 jaar geleden
  Sinds vorig jaar april nadat ik corona gehad heb, kreeg ik last van migraine aanvallen. Deze werden nadat ik gevaccineerd … Lees verder ben nog heviger. Van de 30 dagen had ik zeker 17 dagen enorme hoofdpijnen. Eerst naar de arts daarna naar de neuroloog, niets hielp voldoende, totdat ik een advertentie van Roelof ( Focus on Health)tegen kwam op facebook, na de eerste behandeling ging ik al als ander mens naar buiten en nu 5 weken later en 4 behandelingen waarbij ik oefeningen meekreeg die prima te doen zijn thuis ben ik van mijn hoofdpijn af. Mijn nek is soepel, slaap beter slik minder medicatie.
  Roelof je bent geweldig, super bedankt en ik raad een ieder jou aan.
 • Avatar Samantha Logtenberg ★★★★★ 2 jaar geleden
  Roelof heeft mij in zeer korte tijd van mijn klachten af geholpen! Ik kwam met flinke bovenrug- en nekklachten bij Roelof … Lees verder en na 4 behandelingen ben ik nu volledig klachtenvrij. Roelof geeft deskundige en professionele behandelingen en goede adviezen mee om thuis verder aan het herstel te werken. Tevens voorziet hij je van tips om een herhaling van klachten te voorkomen.
 • Avatar Laura Vasse ★★★★★ 2 jaar geleden
  Ik ben al meer dan 10 jaar bekend met nek- en rugklachten, verschillende therapeuten bezocht wat helaas geen of tijdelijk … Lees verder effect had.
  Roelof heeft mij handvatten gegeven hoe ik zelf kan voorkomen dat de klachten optreden en deze verhelpen zodat ik niet meer afhankelijk hoef te zijn van een therapeut.

View Reviews