Bedrijfsfysiotherapie

Home » Diensten » Bedrijfsfysiotherapie

Een fysiotherapeut in jouw bedrijf met Focus on Health?

Focus on Health komt graag naar jouw bedrijf voor bedrijfsfysiotherapie. Elke werkgever wil graag dat zijn werknemers gemotiveerd en gezond zijn en blijven. Toch gebeurt het steeds vaker dat werknemers ziek worden:

  • Werkdruk
  • Sfeer
  • Conflicten
  • Verkeerde werkplek
  • Spanningen

Dit zijn allemaal verschillende oorzaken van gezondheidsklachten. Dat is vervelend voor alle partijen, want het brengt veel financiële kosten mee. Wij richten ons op werk gerelateerde klachten van jouw werknemers. Dit doen wij in jouw bedrijf en richten ons met fysiotherapie per werknemer op zijn of haar probleem.  

Dit doet een bedrijfstherapeut

Elke werknemer heeft zijn eigen klacht. Een bedrijfsfysiotherapeut onderzoekt het verband van deze klachten en hun werkomgeving. De therapeut let hierbij op problemen die ontstaan op het werk maar ook hierbuiten. Want een notulist die haar arm breekt tijdens het paardrijden wordt hierdoor ook belemmert in haar werk. Op basis van het onderzoek maakt de bedrijfstherapeut een plan en loopt deze door samen met de werknemer. Het grootste doel is dat de werknemer weer optimaal functioneert op het werk. Bedrijfsfysiotherapie sluit aan bij de klachten en de werkomgeving. Samen met de werknemer, werkgever en de therapeut wordt er een oplossing bedacht om gezondheidsklachten te verminderen. Hierdoor zal het verzuim ook sterk afnemen.

Een bedrijfstherapeut zorgt voor blije werkgevers en werknemers

Een bedrijfstherapeut adviseert over de werkplekken op locatie om klachten aan het lichaam te voorkomen. Voor werkgevers en ook opdrachtgevers is dit erg interessant omdat:

  • Je krijgt controle over het verzuim
  • Je hebt lagere kosten door besparingen op ziektekosten
  • Er komt meer rust in het bedrijf
  • De productiviteit en motivatie worden verhoogd.
  • Werknemers zijn tevreden!

Bedrijfstherapie: De feiten op een rij!

Het ziekteverzuim is hoger dan ooit (CBS)

Het verzuim van een medewerker kost een organisatie gemiddeld €250,- per medewerker per dag (TNO)

Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 10,1u op een doordeweekse dag (TNO, 2016)

> 8u per dag zitten geeft een verhoogd risico op ziektes t.g.v. te weinig bewegen (Hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas etc).

Breng de fysiotherapeut ook in jouw bedrijf

Wil jij ook dat al jouw medewerkers in jouw organisatie gezond, fit en vitaal zijn? Zodat er minder verzuim is, efficiënter gewerkt wordt en je gelukkigere medewerkers hebt? Maak dan snel je afspraak en je eigen fysiotherapeut komt naar jouw bedrijf toe!

Onze missie:

Alle medewerkers binnen jouw organisatie zijn gezond, fit en vitaal!

Resultaat?

Minder verzuim(kosten)
Gelukkigere medewerkers
Hogere productie/efficiëntie